Президентът Румен Радев ще връчи важно отличие на европейски лидер

Президентът Румен Радев ще връчи важно отличие на европейски лидер

Президентът Румен Радев ще връчи важно отличие на европейски лидер

Днес се очаква президентът Румен Радев да удостои с орден „Мадарски конник" първа степен Робърт Сингер - вицепрезидент и главен изпълнителен директор на Световния европейски конгрес, предаде БТА. Събитието ще се състои от 11:30 часа в Гербовата зала на "Дондуков" 2. Сингер снощи беше на вечеря с председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

 Във вечерята участваха още председателят на ОЕБ "Шалом" доц. д-р Александър Оскар, посланикът на САЩ в България Н.Пр. Ерик Рубин и посланикът на Израел Н.Пр. Ирит Лилиан, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Участниците във вечерята подчертаха необходимостта от междурелигиозен диалог и активна борба с езика на омразата и антисемитизма, особено в контекста на фалшивите новини. Робърт Сингер изтъкна, че е за трети път у нас от началото на годината не защото има проблеми с еврейската общност, а точно обратното - поради отличното сътрудничество и готовност за диалог от страна на всички държавни институции.

Друга важна среща днес за президента е визитата на министъра на външните работи на Арабска Република Египет Самех Шукри от 9:30 ч.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ