Президентът Румен Радев ще връчи важно отличие на европейски лидер

Президентът Румен Радев ще връчи важно отличие на европейски лидер

Днес се очаква президентът Румен Радев да удостои с орден „Мадарски конник" първа степен Робърт Сингер - вицепрезидент и главен изпълнителен директор на Световния европейски конгрес, предаде БТА. Събитието ще се състои от 11:30 часа в Гербовата зала на "Дондуков" 2. Сингер снощи беше на вечеря с председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

 Във вечерята участваха още председателят на ОЕБ "Шалом" доц. д-р Александър Оскар, посланикът на САЩ в България Н.Пр. Ерик Рубин и посланикът на Израел Н.Пр. Ирит Лилиан, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Участниците във вечерята подчертаха необходимостта от междурелигиозен диалог и активна борба с езика на омразата и антисемитизма, особено в контекста на фалшивите новини. Робърт Сингер изтъкна, че е за трети път у нас от началото на годината не защото има проблеми с еврейската общност, а точно обратното - поради отличното сътрудничество и готовност за диалог от страна на всички държавни институции.

Друга важна среща днес за президента е визитата на министъра на външните работи на Арабска Република Египет Самех Шукри от 9:30 ч.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ