Продължават консултациите на президента преди връчването на втория мандат

Продължават консултациите на президента преди връчването на втория мандат

Продължават консултациите на президента Румен Радев с парламентарно представените политически сили в 46-ото Народно събрание преди връчването на втори проучвателен мандат за съставяне на правителство. Днес държавният глава ще се срещне с представители на "Демократична България", Движението за права и свободи и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Те са насрочени съответно за 14:00, 15:15 и 16:30 часа. 

Вчера Президентът проведе вчера срещи с представителите на парламентарните групи на "Има такъв народ", ГЕРБ-СДС и "БСП за България". От ГЕРБ-СДС настояха президентът да не бави процедурата и повториха позицията си, че ще върнат втория мандат щом го получат.

Председателят на парламентарната група на "БСП за България" Корнелия Нинова коментира, че ако третият мандат отиде при социалистите, те ще положат усилия да разговарят с "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Председателят на групата на "Има такъв народ" Тошко Йорданов каза при консултациите, че що се отнася за съставяне на правителство отговорността е у другите пет формации в парламента. 

Все още обаче няма заявена позиция от държавния глава на кого ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ