Проф. Ангелов: „Има такъв народ“ са непоследователни

Проф. Ангелов: „Има такъв народ“ са непоследователни

Проф. Ангелов: „Има такъв народ“ са непоследователни

„В политиката е много важно да си последователен. „Има такъв народ“ обаче показва една непоследователна позиция.“ Това заяви в ефира на bTV проф. Костадин Ангелов, бивш здравен министър и депутат от парламентарната група ГЕРБ-СДС.

„На предишните избори казаха, че няма да се коалират и да преговарят с партии на статуквото, каквито са БСП и ДПС, а днес вече обърнаха палачинката“, коментира още той.

Според проф. Ангелов „опасно от един такъв тип „плаващи мнозинства“ е, че хората не знаят кой носи отговорността“ за действията и решенията, които по думите му ще се вземат „задкулисно“.

Депутатът заяви още, че президентът Румен Радев е „разединител на нацията“. „Ние считаме, че той не представлява българската нация, той е пример за разединение и именно заради това не отидохме на консултациите“, каза проф. Ангелов. Вчера, часове преди да дойде техният ред за среща с президента, от ГЕРБ-СДС обявиха, че няма да участват в консултациите.

Ако преговорите на ИТН с останалите парламентарно представени партии бъдат успешни, ГЕРБ ще реши непосредствено преди гласуването на новия кабинет в парламента дали да присъства в залата.

Ангелов коментира и случващото се в болница „Пирогов“, чийто изпълнителен директор проф. Асен Балтов бе освободен от поста, което накара медиците неколкократно да излязат на протест. С уволнението бе ангажиран служебният здравен министър Стойчо Кацаров. Според Ангелов действията на колегата му са по казали каква е неговата ценностна система.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ