Първи на старта - с 9999 подписа ГЕРБ се регистрираха за местните избори

Първи на старта - с 9999 подписа ГЕРБ се регистрираха за местните избори

Първи на старта - с 9999 подписа ГЕРБ се регистрираха за местните избори

Ритуалите за късмет в политиката вероятно стават все по-съществен фактор за успех, или поне в ГЕРБ смятат така след като отново спазиха традицията да се регистрират първи в ЦИК за местните избори. Цяла седмица активисти от младежкия ГЕРБ денонощно пазиха ред, за да успее и този път управляващата партия да се регистрира първа.

[[{"fid":"339951","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1200,"width":1600,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]Десантната група от младежкия актив на ГЕРБ, осигурила отново първа регистрация на партията с повече от седмица денонощно дежурство пред вратите на ЦИК. Снимка от официалния сайт на ГЕРБ

Публична тайна, че датите на изборите от години се консултират с астролог, което също гарантирало успешни мандати. Сега управляващата партия добавя и малко нумерология като залага на на вероятно натоварено с вълшебни сили число - 9999. Толкова са подписите, внесени днес от ГЕРБ в ЦИК за регистрация в предстоящите местни избори. Събраните подписи са били близо 40 хиляди, обясни пред журналисти Димитър Николов - зам. председател на ИК на ГЕРБ и кмет на Бургас след внасянето на документите. От тях са внесените днес 9999. "Очакваме в рамките на следващите дни ЦИК да се произнесе и да ни регистрира за предстоящия местен вот", уточни Николов. Той потвърди, че ще бъде кандидат за пореден мандат за кметското място в Бургас.

Дали ще има изненада за кандидатурата за София? Йорданка Фандъкова все още не е обявила официално своето решение, но областният координатор на ГЕРБ Цветомир Паунов посочи в аванс възможната формула. Фандъкова, с обновен екип, е задължително да продължи работата по довършането на важни стратегически проекти като кмет на столицата, коментира той. 

Над 8 хиляди кандидатури за кметове на ГЕРБ в цялата страна са прегледани до момента, подробно са  разгледани предложенията и за кандидати на други партии и формации, с които ГЕРБ ще си партнира в предстоящите избори. Конкретните имена ще бъдат обявени в най-скоро време, увериха Димитър Николов и Цветомир Паунов. На този етап, със сигурност, освен Николов като претендент за Бургас, ГЕРБ запазва доверие в Живко Тодоров като кандидат за продължаване на мандата в Стара Загора. В Пловдив досегашният кмет Иван Тотев ще бъде заменен с кандидатурата на сегашния областен управител Здравко Димитров. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ