Путин празнува 8 години от анексирането на Крим с реч на концерт-митинг

Путин празнува 8 години от анексирането на Крим с реч на концерт-митинг

Путин празнува 8 години от анексирането на Крим с реч на концерт-митинг

Руският президент Владимир Путин се появи на събитите по случай осмата година от анексирането на Крим и изнесе кратка реч, чието излъчване обаче бе прекъснато от държавната телевизия – проблем, който Кремъл по-късно съобщи, че се дължи на техническа неизправност.

Държавният глава се появи на московския футболен стадион „Лужники“, където похвали обединеността на Русия и обеща на събралите се десетки хиляди хора, развяващи руски знамена, че всички цели на властта ще бъдат постигнати. Излъчването на речта по държавната телевизия обаче внезапно спря и бе заменено от по-рано записани кадри с изпълнението на Олег Газманов, който беше на платформа, разположена близо до основната сцена на стадиона. Там певецът стоеше заедно с хора, облечени във военни униформи.

 

Пред сцената, на която Путин се изказваше, стоеше надпис „За свят без нацизъм“. В него бе включена и буквата Z, с която руската армия бележи военната си техника на територията на Украйна.

„Знаем какво да направим, как да го направим и колко ще струва. И напълно ще постигнем плановете си“, заяви 69-годишният президент. По думите му руските войници в Украйна са демонстрирали единството на страната. „Рамо до рамо, те си помагат, подкрепят се и при нужда се защитават от куршуми с телата си като братя“, каза той, цитиран от „Ройтерс“.

Пред РИА „Новости“ говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков, каза, че прекъсването на Путин от държавната телевизия се дължи на техническа неизправност на сървъра.

Заради гафа „Гардиън“ съобщава, че речта му е била преизлъчена от самото начало. На стадиона не е имало прекъсване и там той е успял да се изкаже докрай.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ