Радев: Няма да допусна въвличането на България в този конфликт

Радев: Няма да допусна въвличането на България в този конфликт

Радев: Няма да допусна въвличането на България в този конфликт

Като държавен глава няма да допусна въвличане на България във войната. Това заяви пред журналисти държавният глава Румен Радев.

„Избран съм, за да отстоявам сигурността на българите и мира в България. Цената на войната я пращат гражданите, а не телевизионните проповедници. Моята грижа са хората“, добави държавният глава.

Той коментира и първите 100 дни на кабинета на Кирил Петков

„В една невиждана досега каскада от кризи правителството имаше своите 100 дни. Но тези кризи не дават толеранс на българските граждани и на бизнеса. Цените растат. Аз очаквам правителството да се фокусира върху гарантирането на енергийната и продоволствена сигурност. Все още хората очакват резултати”, коментира Радев.

Той заяви, че е учуден от системното отстраняване на кадрите на служебните правителства, които „разкриха множество корупционни схеми, от които реално започна промяната“.

„Много надежди са свързани с това правителство, но много са и очакванията за много по-бързи резултати“, каза още президентът.

Радев обърна внимание и на последните изказвания на руския посланик у нас.

„Очаквам не само посланикът на Руската федерация, но и всички посланици в България, да работят и да се изявяват в рамките на своя статут, с уважение към българските институции и суверенитет“, категоричен е Радев.

По въпроса за общите преговори на ЕС за доставки на газ Радев заяви, че войната определено ще принуди Европейския съюз да действа много по-солидарно и че ако това се случи, то ще бъде успех за българското правителство.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ