Радев отново поиска незабавна оставка на правителството

Радев отново поиска незабавна оставка на правителството

Незабавна и безусловна оставка на правителството е единственият изход от кризата, заяви президентът Румен Радев в изявление от "Дондуков" 2 тази вечер. 

"Властта режисира провокации, които дадоха повод за масово и несъразмерно полицейско насилие над протестиращите и журналисти. Пострадалите са десетки - както сред гражданите, така и сред органите на реда. Моята мисъл е първо за всички пострадали и техните близки", каза още Радев и призова протестиращите и органите на реда да запазят спокойствие, за да не бъдат "въвлечени в сценариите да оцеляването на властта".

По думите на държавния глава пред очите на българите се търгува парламентарна подкрепа за проекта за нова Конституция. "Концесионират се плажове, обещават се постове, раздават се пари", заяви той и определи като "престъпно посегателство над бъдещето на България" опитът да се прокара нова Конституция, която, според него, е угодна за статуквото.

"Тези действия рискуват да хвърлят страната в дългосрочна безизходица", каза президентът. 

Радев напълно отхвърли и приетите днес на първо четене промени в изборния кодекс с думите, че в парламента продължават опитите да обезсмисли машинното гласуване със серия от промени и така "да отвори възможности за опорочаване на всички следващи избори. "

"Протестът е единствено възможното и оправдано гражданско действие срещу похищаването на българската демокрация. Дълга на всеки гражданин е да каже "Не" на насилието", каза още държавният глава.   

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ