Радев с първи коментар за казуса с двойното гражданство на Кирил Петков

Радев с първи коментар за казуса с двойното гражданство на Кирил Петков

Радев с първи коментар за казуса с двойното гражданство на Кирил Петков

Атаката срещу министъра на икономиката цели да обезсмисли и да постави под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет - така определи президентът Румен Радев казуса с двойното гражданство на служебния министър на икономиката Кирил Петков пред журналисти. Това е първи коментар от държавния глава по темата, откакто миналата седмица ИТН първи поставиха под съмнение легитимността на Петков като министър поради факта, че не е получил официален отговор от Канада за освобождаване от гражданство. В началото на тази седмица ГЕРБ-СДС сезираха по въпроса Конституционния съд.

Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията, осветли и пресече много схеми, заяви президентът днес преди участие в  отбелязването на Деня на миньора в София  и 30 години от създаването на българската Минно-геоложка камара. Видяха се празните язовири, станаха ясни парите, предплатени за ремонти и строежи на хартия, видя се къде отиват кредитите на Българската банка за развитие, отбеляза Радев.

Корупционерите търсят формален юридически повод, за да върнат часовника назад към времето на Борисов, когато те паразитираха върху бюджета, заяви още държавният глава. Това е политическия залог, по юридическия казус, свързан с гражданството на Кирил Петков, ще се произнесат съдиите от КС, обобщи той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ