Разследват фондация на Ерик Тръмп за отклоняване на пари

Разследват фондация на Ерик Тръмп за отклоняване на пари

Разследват фондация на Ерик Тръмп за отклоняване на пари

Прокурорът на Ню Йорк започна разследване на фондацията на президентския син Ерик Тръмп по съмнение, че е финансирал с част от парите й бизнес групата на баща си.

 Фондацията е била създадена през 2007 г., за да подпомага програмите за изследване на рака при децата в болницата „Сейнт Джуд“ в Мемфис, Тенеси. За да набира средства,  организирала всяка година голф турнир на едно от частните игрища, собственост на Доналд Тръмп. „Тръмп Организейън“ – бизнес групата на милиардера, участва в организацията и осигуряването на терена благотворително. От 2010 г. обаче е фактурирала наем според журналистическо разследване, публикувано във „Форбс“.

Докато цената за организиране на турнира най-често е варирала малко над 50 хил. долара, постепенно е нараснала до 322 хил. долара през 2015 г. според данъчните документи, до които списанието е получило достъп.

„Форбс“ задава въпроси за предназначението на част от парите, още повече, че Ерик Тръмп уверява, че фактурите са на стойност около 100 хил. долара.

За да избегне конфликта на интереси Ерик Тръмп замрази фондацията през 2016 г., след избирането на баща му за президент на САЩ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ