Родители на деца с увреждания на протест в защита на социалния министър

Родители на деца с увреждания на протест в защита на социалния министър

Родители на деца с увреждания на протест в защита на социалния министър

Майки на деца с увреждания излязоха отново на протест, ядосани заради оставката на социалния министър Бисер Петков, подадена точно заради техните искания.

След изненадващата оставка в понеделник следобед, те организират протест в Русе в защита на Петков, предава Нова тв.

„Не очаквахме социалният министър Бисер Петков да си подаде оставката. Не само сме изненадани, а сме шокирани от това, което се случи. Точно започна да се работи по Закона за личната помощ, даже вчера Мая Манолова е предложила на министъра нашия закон, Бисер Петков го е подкрепил и е предложил на следващия ден да говори с майките, за да обсъдят важните точки в закона. Два часа по-късно Бисер Петков беше подал оставка”, разказа поредицата събития една от протестиращите - Гергана Маврова, пред Нова.

Тази оставка е шокиращо изненадваща. За първи път виждаме някой да подава оставка, когато започва да работи. По-скоро да се иска оставка, защото ние не вярваме, че тази оставка е подадена доброволно”, коментира Грета Аспарухова.

Новият закон трябва да донесе лична грижа, грижа според потребностите на лицето, коментира пред БНТ Венелина Казанджиева, майка на 27-годишно момче с увреждане. По думите й новият закон е настъпил много интереси - това е първият министър, който разбра, че ние пари не искаме, напротив, дадохме му идеи, с които искахме да облекчим данъкоплатците, поясни Казанджиева.

Според протестиращите майки оставката на министъра значи, че проектозаконът, ще бъде върнат. Те предупредиха, че ако не върнат Бисер Петков не бъде върнат на поста ме, ще организират протест за оставката на правителството.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ