Рокадата в МВР ще чака президентския указ

Рокадата в МВР ще чака президентския указ

Рокадата в МВР ще чака президентския указ

Докато не бъде подписан указа за освобождаването на Младен Маринов от поста му на Главен секретар в МВР, няма да се внасят за гласуване в парламента предложенията за гласуване на оставката на сегашния титуляр на поста Валентин Радев и новата номинация за поста. Това стана ясно от изявления на премиера Борисов и на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова телевизия.

След заседанието на коалиционния съвет вчера Цветанов съобщи, че ГЕРБ ще внесе за гласуване в четвъртък трите министерски оставки и се надява президентът да подпише указа дотогава, за да може в същия ден да се пристъпи и към гласуването на новите назначения.

"Казал съм на ГЕРБ докато не се разпише указа, да не го вкарват, за да не предизвикаме втора буря. Винаги съм уважавал и президентската институцията, и хората в нея.", заяви Борисов на среща с членовете на Американската търговска камара днес.

Ако няма указ за Младен Маринов, в четвъртък, в парламента ще се гласуват само кандидатурите за министри на Петя Аврамова и на Росен Желязков, номиниран вчера да оглави транспортно министерство.

"Президентската институция търси конфронтация и с Министерския съвет, и с парламента. Това е стил на работа на президентството от самото начало на работата му", коментира още по Нова тв Цветанов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ