Румен Радев с обръщение към нацията

Румен Радев с обръщение към нацията

Президентът Румен Радев призова "милеещите за България" да гласуват в неделя в обръщение към нацията днес. 

"В неделя гласуваме за парламент, президент и вицепрезидент. Това е третият вот за годината. Изборите през април и юли оставиха България без редовно правителство. Пред страната стоят неотложни задачи, които изискват законодателни решения. Сред тях е и приемането на държавния бюджет, но всеки ден без работещ парламент натрупва проблеми, които следващото Народно събрание трябва да решава, и тези проблеми правят неговата задача още по-предизвикателна. Проблеми, от които вече страдаме и днес", каза той. 

Държавният глава подчерта, че в неделя избираме не просто депутати, президент и вицепрезидент, а даваме гласа си за много повече от това – нашето бъдеще. Той призова да надмогнем егоистичните заблуди и спасяването поединично, които са в основата на моралната криза.

"Затова всеки един глас - на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования, ще окажат влияние в определянето на нашата обща съдба. Нека всеки от нас даде своя свободен, осъзнат и отговорен глас.", призова държавният глава.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ