Русия продължава да се меси в американската политика според ФБР

Русия продължава да се меси в американската политика според ФБР

Русия продължава да се меси в американската политика според ФБР

Директорът на БФР Джеймс Коми заяви, че Русия продължава да се намесва в американската политика, съобщава Би Би Си. Русия е най-голямата заплаха за всички на Земята заради нейните намерения и възможности, смята той.

По време на изслушване в Сената той отговори на въпроси за предполагаемата роля на руските власти в победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ, както и за разследването на Хилари Клинън, което ФБР направи преди изборите.

Малко преди изборите бюрото обяви, че подновява разследването срещу Клинтън за използването на личната й е-поща за служебна кореспонденция. Заради това рейтингът на кандидатката на демократките падна.

Коми заяви, че му се гади само от мисълта, че може да е повлиял на резултатите на президентските избори.  Въпреки това той смята, че скриването на намерените нови писма на Клинтън няколко дни преди изборите би било катастрофа. Не бих променил решението си, каза той.

Шефът на ФБР за пръв път обясни публично защо е решил да поднови разследването срещу Клинтън, от което Доналд Тръмп натрупа точки. Коми подчерта, че ако не бил информирал Конгреса, това щяло да е укриване на информация.

Вчера Клинтън заяви, че е загубила изборите заради действията на руските хакери и на Джеймс Коми.

На въпрос за намеса на Русия в изборите в САЩ, директорът на ФБР заяви, че един от уроците за руснаците от случилото се е, че това е възможно. На друг въпрос дали Кремъл продължава да се меси в американската политика той отговори утвърдително.

През март Коми потвърди, че ФБР е започнало разследване за възможна намеса на Русия в американските президентски избори.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ