Сачева: Не се пази правителството, а работещият парламент

Сачева: Не се пази правителството, а работещият парламент

Сачева: Не се пази правителството, а работещият парламент

В случая не се пази правителството, а работещият парламент, защото това е големият проблем при един служебен кабинет. България трябва да има работещ парламент в периода, в който влизаме, заради кризата, неочакваните здравни заплахи и икономическите последици. Това заяви вчера социалният министър Деница Сачева пред по БНТ.

„Всички мерки, от които хората биха имали нужда, изискват работещ парламент. Не можем да направим актуализация на бюджета, ако няма парламент. Не може да има нов бюджета за следващата година; не може да има увеличаване на минималната работна заплата, на пенсиите; на всичко, което хората биха очаквали като социални мерки. Всичко това не може да се случи при един служебен кабинет. Той не ни плаши, но плашещо би било да влезем в окото на кризата без парламент“, коментира Сачева.

По думите й желанията на протестиращите са много различни, въпреки че те се визуализират с една дума – оставка.

„Неизбежно е да чуем гласа на хората, които имат справедливи искания. Неизбежно е да чуем гласа на младите. Виждате, че протеста няма едно единствено искане, независимо че то се визуализира с думата оставка. Всички искат и разбират различни неща под по-добър живот, така че това е неизбежно. Също така е неизбежно обаче е да дадем много ясен отпор на всички, които имат антиевропейска реторика, които носят черни качулки, които слагат бесила, които зоват към размирици. Те трябва да получат отпор“, добави социалният министър.

Тя определи кадрите от спалнята на премиера като медийни внушения и попита водещия на „Панорама“ Бойко Василев какво доказват всъщност тези снимки и видеа.

„Ако във вашата спална влязат, господин Василев, и вас ви няма в дома ви, а на вашето легло има пачка с пари, какво би доказала подобна снимка? Нека да говорим за корупцията с факти и доказателства. Нека да говорим по темата какво е бъдещето на България и какво е развитието през последните 10 години с числа. Нека си припомним, че през 2009 г. брутният вътрешен продукт беше 72 млрд., а сега е 118 млрд. лв. Нека си припомним, че минималната заплата бе 240 лв, а сега е 610 лв. Реакция по отношение на корупцията винаги е имало и никога досега не сме си позволявали да използваме политически спекулации, тогва когато е имало съмнения за членове на партията“, коментира Сачева.

По думите и всички варианти са възможни след вота на недоверие във вторник.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ