САЩ и Канада възобновяват търговските преговори

САЩ и Канада възобновяват търговските преговори

Съединените щати и Канада възобновяват днес търговските преговори, насочени към присъединяване на Отава към постигнатото в понеделник споразумение между Вашингтон и Мексико, предаде Асошиейтед прес.

Вчера канадската министърка на външните работи Кристия Фриланд се срещна за по-малко от пет минути с постоянния търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър и посочи пред журналисти, че трябвало "да му каже някои неща", предаде БТА. Преди това тя заяви, че все още е оптимистично настроена за възможността до утре да бъде постигнато споразумение със САЩ по ново търговско споразумение и че е окуражена от конструктивната атмосфера на масата на преговорите.

Канадският министър на международната търговия Джеймс Гордън Кар, който е на посещение в Сингапур, предупреди, че Канада, Мексико и САЩ работят усилено по постигане на правилно споразумение, което да замести Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА), и че има опасност и за трите страни, ако не се договорят.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вчера изрази надежда, че Вашингтон ще успее до днес да се споразумее с Отава по условията за присъединяването на Канада към търговското споразумение с Мексико.

"Ако Канада не подпише споразумението, САЩ ще въведат мита за автомобилите, което дори ще бъде по-добре", каза той по-късно пред поддръжници в Индиана, съобщи ТАСС.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ