САЩ: Конгресмен внесе законопроект "Сovfefe"

САЩ: Конгресмен внесе законопроект Сovfefe

САЩ: Конгресмен внесе законопроект "Сovfefe"

Американски конгресмен предложи закон, озаглавен "Сovfefe", за архивиране на всички постове на американския президент в социалните мрежи. Загадъчната дума сovfefe бе въведена от Тръмп в негов туит. Само той знае какво значи тя.

Майк Куидглей, избран от Илинойс в камарата на представителите, внесе текста на закона с официалното име "Communications Over Various Feeds Electronically for Engagement"  "COVFEFE".

"Честото и без филтър използване от Тръмп на личния му акаунт в Twitter като средство за официална комуникация е безпрецедентно", казва демократът, цитиран от Франс прес.

"Ако президентът използва социалните мрежи, за да прави внезапни политически декларации, ние трябва да гарантираме, че тези декларации се записват и съхраняват за бъдещи справки. Туитовете са мощно средство и президентът трябва да носи отговорност за всеки от тях“, мотивира Куидглей.

Той настоява за архивиране на туитовете от личния акаунт на Тръмп @realDonaldTrump и от официалния @POTUS.

Тръмп пусна мистериозното "сovfefe" в туит на 31 май след полунощ и предизвика въпроси, сарказъм и подозрения, че е направил правописна грешка при изписването на "coverage" (покритие), за да атакува отново медиите.

Мистерията се задълбочи от коментара на говорителя на Белия дом Шон Спайсър, че само президентът и малка група хора знаят какво точно е искал да каже.

На сутринта туитът беше изтрит и заменен с друг, ироничен: „Кой може да намери истинското значение на „covfefe“??? Забавлявайте се!"

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ