САЩ прекратяват търговските преференции за Индия и Турция

САЩ прекратяват търговските преференции за Индия и Турция

Съединените щати прекратяват търговските преференции за Индия и Турция, тъй като тези две страни не изпълняват критериите за участие в тази програма, съобщи американското правителство, предава БТА.

"По искане на президента Тръмп търговският представител на САЩ обяви днес, че Съединените щати възнамеряват да отнемат статута на Индия и Турция на развиващи се държави, облагодетелствани от програмата за преференции", се казва в комюнике на Службата на търговския представител, цитирано от Франс прес.

Системата на търговски преференции осигурява по-добър достъп до американския пазар, като допуска безмитен внос на някои стоки от страните, включени в програмата.

Според Службата на търговския представител Турция не може повече да участва в тази програма, тъй като е достатъчно развита икономически, посочва Ройтерс. Търговските преференции се отнемат на Индия, защото според Тръмп тя не е осигурила равен достъп на американски стоки на индийския пазар.

Прекратяването на търговските преференции може да влезе в сила не по-рано от 60 дни след като бъде уведомен Конгресът, отбелязва ТАСС.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 6 октомври. Имен ден празнуват Тома, Томислав и Томислава
“Дарвин? Какъв Дарвин?”: 5 правила, които ще ви помогнат да се развивате по-бързо от другите 
Шефът на "Фолксваген": На китайските производители на автомобили трябва да се позволи да избегнат митата, като инвестират в ЕС
5 техники за израстване на екипния дух
S&P Global Ratings повиши кредитния рейтинг на Сърбия от "BB+" на "BBB-"
Български учени създадоха прототип на човешка кожа за проучвания в областта на медицината и фармацията
"Живей добре като харчиш по-малко": новата стратегия на китайците за евтини алтернативи
Facebook ще ви показва още повече съдържание от акаунти, които не следвате