Съд в Мичиган отхвърли иска на щаба на Тръмп за спиране на преброяването

Съд в Мичиган отхвърли иска на щаба на Тръмп за спиране на преброяването

Съдия в Мичиган отхвърли съдебен иск на щаба на американския президент Доналд Тръмп за прекратяване на преброяването на бюлетини в щата, предаде Ройтерс.

Предварителните резултати сочат, че кандидатът на демократите Джо Байдън печели в Мичиган, като ключовият щат носи 16 гласа в избирателната колегия.

Синтия Стивънс от Мичиганския съд по исковете отхвърли иска на щаба на Тръмп по време на съдебно заседание днес и заяви, че планира да издаде писмено решение утре.

Според Боб Бауър, който е съветникът на изборния щаб на демократите, делото е било опит за заблуда.

„То нямаше никаква друга цел, освен да обърква обществеността и да подкрепи неоснователните твърдения на републиканците за нередности“, коментира Бауър пред репортери.

По данни на „Асошиейтед прес“ Байдън разполага с 264 електорални гласа от 270 нужни за спечелване на президентския пост. Тръмп има 214 гласа. Други медии обаче все още не дават на Байдън щата Аризона, който носи 11 електорални гласа, като там демократа има преднина от над 2% при преброени около 86% от бюлетините.

Ключов е и щата Невада, който може да осигури на Байдън нужните 6 електорални гласа за победа. Там през последните часове кандидата на демократите увеличи преднината си от 8 на 12 хил. гласа.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ