Щатът Уисконсин разреши на децата да ловуват с огнестрелно оръжие

Щатът Уисконсин разреши на децата да ловуват с огнестрелно оръжие

Щатът Уисконсин разреши на децата да ловуват с огнестрелно оръжие

Децата, които са навършили 10 години, от събота могат да ходят на лов със собствено огнестрелно оръжие в планините на Уисконсин и това ще е напълно законно, съобщи Франс прес.

Новият закон бе одобрен в края на миналата седмица от губернатора републиканец Скот Уокър.

Много щати позволяват на децата да ловуват, ако са придружени от възрастен, но повечето изискват детето да е навършило 12 години, за да има право да стреля по едър дивеч.

Новото законодателство на Уисконсин премахва и възрастовата граница от 10 години и позволява на всяко дете да носи ловно оръжие, ако е придружено от опитен възрастен ловец.

Мощното оръжейно лоби NRA и регионалната асоциация на ловците на мечки наложиха закона като отличен начин за запазване на традициите в семействата на ловците.

Законът трябва да влезе в сила в събота, когато се открива сезонът за лов на елени с огнестрелно оръжие.

Имам дъщеря на 14 г., която идва с мен на лов, откакто се возеше на бебешко столче в колата, обяснява Роб Стафшолт, съавтор на закона.

Противниците на този свръхлибералния режим отвръщат, че едно дете под 10 години не може да използва огнестрелно оръжие, без това да застрашава него или другите хора. 

В САЩ периодично и без успех се подновяват дебатите против свободното носене на огнестрелно оръжие, докато броят на оръжията в обращение продължава да расте и е по-голям от цялото население на страната.

NRA и привържениците му използват Втората поправка в американската конституция, за да блокират всеки опит за ограничаване на огнестрелните оръжия. Годишно от огнестрелни рани умират над 32 000 американци, 2/3 при самоубийства.

Поредната победа на оръжейното лоби се случва едновременно с поредната стрелба срещу цивилни и деца – този път в училище в северната част на Калифорния.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ