Скандалната книга за Тръмп излиза днес. Той не успя да я спре

Скандалната книга за Тръмп излиза днес. Той не успя да я спре

Скандалната книга за Тръмп излиза днес. Той не успя да я спре

Доналд Тръмп и адвокатите му се опитаха да спрат книгата за Белия дом при мандата на милиардера, но вместо това ускориха пускането и на пазара – тя излиза днес, четири дни преди планираното, предават агенциите.

Можете да я купите и четете от днес. Благодаря, г-н президент, написа в Twitter авторът Майкъл Уолф.

След като в интернет бяха публикувани откъси от книгата, адвокатите на Тръмп поискаха четивото да бъде спряно. В писмото до издателите те обявяват част от разказите за „фалшиви, неоснователни“ и предупреждават, че обмислят да се обърнат и към съда с иск за клевета.

Белият дом обяви, че книгата е пълна с „абсурдни лъжи“ и „таблоидни клюки“.

Авторът Уолф пък каза, че книгата се основана на над 200 интервюта лично с Тръмп и с членове на антуража му и на американската администрация.

Скандалът около книгата избухна заради цитираните в интернет неласкави оценки и обвинения на бившия близък съветник на Тръмп Стив Банън. Той нарича „предателство“ срещата на Тръмп-младши с руска адвокатка преди изборите в САЩ и така дава нов коз на разследването на специалния прокурор Робърт Мълър.

Тръмп изригна срещу Банън вчера, часове след публикуването на откъсите, и заяви, че Банън си е загубил ума.

Адвокатът на президента Чарлз Хардър се опита да забрани разпространението на книгата с настояването това да стане „незабавно“ и нарече съдържанието клевета. Хардър е изпратил и писмо до Банън с обвинения, че е нарушил споразумението за поверителност и е отправил клеветнически забележки към Доналд Тръмп и семейството му.

Банън отговори на всички обвинения с думите „Президентът на САЩ е голям човек“. В интервю за американско радио, той коментира, че подкрепя Тръмп „без почивка“.

Би Би Си цитира и други сензационни твърдени в книгата, като това, че екипът на Тръмп е бил шокирани и изплашен от победата. Че жена му Мелания имала сълзи в очите в нощта на преброяването на гласовете. Че Тръмп бил озлобен, че най-големите знаменитости са пренебрегнали неговата иногурация. Че, влизайки в Белия дом, президентът решил, че сградата го дразни и дори го плаши малко. Че Иван Тръмп се подигравала на прическата на баща си.

В четвъртък, в разгара на скандала, Белият дом официално обяви, че забранява използването на лични електронни устройства, включително смартфони в Западното крило на сградата от съображение за сигурността.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ