Слави Трифонов: Няма да подкрепим кабинет на БСП!

Слави Трифонов: Няма да подкрепим кабинет на БСП!

Слави Трифонов: Няма да подкрепим кабинет на БСП!

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ"няма да подкрепи правителство с мандата на БСП. Това съобщи самият той в  първото си телевизионно интервю, извън изявите си в неговата телевизия 7/8. Трифонов заяви още, че ако има нови избори за парламент е по-добре те да се проведат заедно с президентските, защото хората са изморени.

"Моля ти, се да си говорим на ти!", обърна се Трифонов към водещия Бойко Василев в началото на интервюто и направи уговорката, че интервюто се записва в 16.00 ч. днес следобед, без предварителни уговорки. В хода на разговора стана ясно, че известният тв водещ и журналист е прекъснал отпуска си, за да направи интервюто, пожелано от Слави вчера. 

Възпитанието изисква да отидем на среща с БСП, но имаме много различия, заяви Трифонов в отговор на въпроса дали ще подкрепят проектокабинет на БСП. Би било странно да дадем сега тази подкрепа след като те ни отказаха подкрепа. Чисто политически, БСП е лява партия, за нас е БСП е партия на статуквото. БСП не ни подкрепи обаче, когато имахме възможност да съставим правителство. То е като в любовта - и ти подкрепяш, и теб те подкрепят, каза още лидерът на ИТН.

Другото странно е, че кабинет само с подкрепата на БСП и ИТН не може да мине, тоест, трябва да се търси подкрепа и от ДПС. Нова тройна коалиция ли ще правим, попита риторично Слави. 

Тъй като аз отскоро съм политик, виждам, че има едно разминаване между хората и тези, които ги представляват в политиката. Българските политици все още не са адекватни на желанията и потребностите на суверена, коментира Слави.

Не е вярно, че не сме преговаряли с другите, контрира той въпрос на Бойко Василев защо не са потърсили диалог с другите парламентарни сили и подчерта, че трябва да се прави разлика между слухове и реално случващо се. Той категорично потвърди, че са искали подкрепа от протестните партии и отново повтори, че ГЕРБ и ДПС са категорично изключени като потенциални партньори от страна на ИТН, а БСП е донякъде компромисна. 

Разговарях лично с Христо Иванов и Мая Манолова, те бяха в моя офис. Попитах ги какво искат, разкри Слави подробности от първия кръг преговори за съставяне на правителство с мандата на ДПС. Сподели, че дори задал въпрос на Христо Иванов къде точно съзира дългата ръка на ДПС по отношение на ИТН. "И той ми отговори, че нямал доказателства, но имал такова чувство.", заяви Трифонов

Никой не стои зад тази партия освен нейните избиратели и аз, аз съм гарант за това, категорично отбеляза Слави. Втрещих се от твърдението на Татяна Дончева, че зад нас стоял Маджо, добави той. Това са хвърлени неща в публичното пространство, за да уязвяват, защото удовлетворяват определени интереси да не се състави правителство по този начин, заяви Трифонов. Това са лъжи и слухове, беше категоричен той.

На няколко пъти Слави призова политическите сили да проявят мъдрост и разум и ако се стигне до нови избори, да се стигне да излъчване на правителството, защото държавата е изправена пред много кризи. "Надявам се, че избраните в следващия парламент, че проявят необходимите мъдрост и морал и ще се състави правителство на всяка цена.", заяви Слави. 

Изненадващо призна и че се е ваксинирал срещу ковид, въпреки че го е преболедувал, но на няколко пъти избегна въпроса дали би призовал обществото да се ваксинира. После определи като "глупости" думите на Бойко Василев, че ИТН създават впечатления, че флиртува с антиваксърските нагласи.  Бих направил всичко за запазването на живота на хората, обобщи той.

На въпрос какво мисли за присъединяването на България към Еврозоната, Трифонов отсече "Веднага да се въведе еврото!"

Коментира и заявената вече от ИТН подкрепа за Румен Радев като кандидат-президент за втори мандат. "Запознах се с него, когато летях с изтребител. Той изцяло покрива представата ми за президент", обясни Трифонов.

Изказа и категорична подкрепа за сегашната българска позиция по отношение на Северна Македония. "Сегашната българска позиция е такава, каквато трябва да бъде. Топката е в тях.", обясни той.

Беше ми много трудно да взема решение дали да се занимавам с политика. Първо, заради хората около мен и после, защото думата "политик" беше натоварена с много негативно отношение 30 години. От друга страна, това, което направиха с резултатите от референдума ме отврати. Затова реших да не бъда като тях - така отговори на финала на интервюто Слави на въпроса какво според него е да носи отговорност като политик.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ