Слухове за нови ключови оставки в екипа на Тръмп

Слухове за нови ключови оставки в екипа на Тръмп

Държавният секретар Рекс Тилърсън може да подаде оставка заради разногласия с президента Доналд Тръмп, съобщава Си Ен Ен, като цитира източници от обкръжението на шефа на американската дипломация.

Тилърсън е на различно мнение по въпроси като рамката на диалога с Иран и кадровата политика в Държавния департамент. Той определил и като непрофесионални последните публични изказвания на Тръмп по адрес на главния прокурор Джеф Сешънс.

Според източниците на Си Ен Ен пред близки приятели Тилърсън казвал по-рано, че може да напусне поста до края на годината, тъй като е силно разочарован от работата във дипломатическото ведомство на САЩ. Преди да подаде оставка обаче смятал да реформира Държавния департамент. По думите му там липсва дисциплина, а служителите не изпълняват приетите решения.

Междувременно президентът Тръмп пак нападна остро главния прокурор Джеф Сешънс, предаде Асошиейтед прес. По традиция той коментира в Twitter, че Сешънс е „притиснат“.

Пред хора от близкото си обкръжение Тръмп коментирал напоследък евентуалните последици от уволнение на Сешънс. Според някои източници той обмисля дали да уволни дългогодишния си поддръжник.

Ройтерс съобщи, че Сешънс е бил вчера в Белия дом, но не се е срещнал с президента.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ