Социолог от Републиканската партия: Тръмп спечели последния дебат, но Байдън спечели войната

Социолог от Републиканската партия: Тръмп спечели последния дебат, но Байдън спечели войната

Социолог от Републиканската партия: Тръмп спечели последния дебат, но Байдън спечели войната

Президентът Доналд Тръмп спечели последния дебат срещу демократа Джо Байдън, но това няма да е достатъчно, за да бъде преизбран. Това заяви пред Си Ен Би Си социологът от Републиканската партия Франк Лунц.

„Това може да се опише като малка победа за Тръмп, тъй като той ще привлече някои от колебаещите се гласоподаватели и ще направи надпреварата по-оспорвана. В крайна сметка обаче смятам, че Джо Байдън спечели войната.“, коментира Лунц, като добави, че при предварително гласували 47 млн. души и само 11 дни до деня на изборите, Тръмп няма достатъчно време, за да навакса преднината на Байдън.

Според Лунц дори дори повечето социологически проучвания да грешат, както се случи през 2016 г., когато Тръмп изненадващо победи Хилъри Клинтън, на „практика е невъзможно“ президентът да спечели. Той подчерта, че разликите в проучванията от 2016 г. са  били в рамките на статистическата грешка, докато преднината на Байдън през тази година е достатъчно голяма, за да няма изненади.

Лунц отбеляза, че отговорът на двамата кандидати на въпроса как биха се обърнали към американците, които не са гласували за тях, когато положат клетва като президент, демонстрира добре причината Байдън да изглежда непобедим.

Тръмп веднага се насочи към изброяването на негативи от потенциалното президентство на Байдън. „Ако той спечели, ще има депресия, която никога не сте виждали. Това ще бъде много, много тъжен ден за тази страна“, коментира настоящият държавен глава.

Байдън, от своя страна, демонстрира напълно противоположен подход. „Аз съм американски президент. Аз представлявам всички вас. Независимо дали сте гласували за, или против мен, аз ще се уверя, че вие сте представени. Ще ви дам надежда.“, заяви той.

Според Лунц позитивният подход на Байдън е една от основните причини за неговата голяма преднина.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ