"Спаси София" предлага своя алтернатива за кмет на столицата - Борис Бонев

Спаси София предлага своя алтернатива за кмет на столицата - Борис Бонев

"Спаси София" предлага своя алтернатива за кмет на столицата - Борис Бонев

Организацията "Спаси София" издигна своя кандидатура за кмет на столицата - това е 31-годишният Борис Бонев. 

Досега "Спаси София" бе гражданска инициатива, която често реагираше във връзка с проблемите на града и бе сред основните критици на общината.

Борис Бонев е от основателите на "Спаси София". Завършил бакалаварска степен по мениджмънт в СУ и магистратура по Иновации и технологии в Сорбоната. На сайта на "Спаси София" е представен като почитател на релсовия транспорт от малък и радетел за разширението на релсовата система на София, включваща метро, трамваи и градски влакове.

"Членове сме на ЕС, но София не е. Десетилетия ни се обяснява, че трябва да сме благодарни за всяко нещо, за всяко цветенце. Хвалят се, че броят праховите частици, но аз не искам да ги дишам", смята Бонев, цитиран от "24 часа".

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще обяви дали ще се кандидатира за нов мандат за кмет на София през септември.

"Стана ясно, че "Спаси София" е политическа, а не гражданска организация. Нека работят с желание за промяна на града, а не само да пречат, както често се случва", коментира кандидатурата на Бонев кметът Йорданка Фандъкова.

"Аз ще бъда непартийният и независим кандидат за кмет на София", казва Борис Бонев във видео, с което обявява кандидатурата си, публикувано в страницата на "Спаси София" във Facebook.

 

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ