Срещата на Тръмп и Путин е уговорена

Срещата на Тръмп и Путин е уговорена

Срещата на Тръмп и Путин е уговорена

Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин ще се срещнат в трета страна, предстои да бъде обявена датата, съобщи Кремъл.

„Мога да кажа, че ние стигнахме до съгласие относно срещата на върха и дори се съгласихме за време и място, като утре ще ги обявим с нашите американски колеги”, заяви президентският помощник Юри Ушаков снощи. 

Няколко часа по-късно Доналд Тръмп заяви, че ще се срещне с Владимир Путин по време на визитата си в Европа, вероятно в Хелзинки, след срещата на НАТО на 11 и 12 юли в Брюксел, предава ТАСС.

Съветникът по национална сигурност Джон Болтън в момента е в Русия. Още не съм получил пълния отчет за срещата му, но изглежда ще се срещнем с Путин в не толкова далечно бъдеще, отбеляза Тръмп пред журналисти.

Той допълни, че смята да обсъди с руския президент ситуацията в Украйна и Сирия. „Никога не знаеш какво ще се случи на срещите. Могат да се случат хубави неща“, коментира Тръмп и припомня, че „от първия ден“ настоява за подобряване на отношенията с Русия, с Китай и „с всички“.

Подробностите за срещата ще бъдат обявени днес.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ