Станишев: От ИТН искат да са вечно обичани

Станишев: От ИТН искат да са вечно обичани

Станишев: От ИТН искат да са вечно обичани

„От ИТН искат да бъдат нови и хубави и вечно обичани. Това няма как да стане, защото какъвто и кабинет да създадат, ще бъде наречен четворната коалиция.“ Това заяви в ефира на Nova лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

„Вярвам в искреността на „Има такъв народ“ да направят промяна, въпросът е дали знаят как да подходят политически“, коментира той.

Според него дали ИТН ще успее „да промени ситуацията в страната и да направи реформи“ ще стане ясно, когато е по-ясен съставът на правителството. По думите му управление с плаващи мнозинства би било трудно.

„Каквото и правителство да се направи, предвид изпитаният, пред които е изправена България, през които ще трябва да минем, реформи се правят винаги, така че има и недоволно. Много лесно се огъват под натиска, а една управляваща партия трябва да носи критики“, обясни още Станишев.

Той коментира и ситуацията в БСП и представянето на партията на отминалите избори. Заяви, че настоящият лидер, Корнелия Нинова, трябва да си подаде оставката, защото това е начинът да се търси възстановяване на доверието. „БСП е най-големият губещ за последните два парламентарни избора от април и май“, обобщи той и допълни, че поканата за преговори от ИТН към БСП е шанс партията на Нинова да извоюва свои политики в кабинета, стига да го подкрепи.

Станишев допълни, че се чувства унизен заради БСП. „Винаги БСП се е борила за първото място, сега се борим да не паднем на четвърто“, отбеляза той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ