Кандидатът на ГЕРБ за шеф на енергийния регулатор се оттегли

Кандидатът на ГЕРБ за шеф на енергийния регулатор се оттегли

Кандидатът на ГЕРБ за шеф на енергийния регулатор се оттегли

Пламен Младеновски, предложен от ГЕРБ да оглави Комисията за енергийно и водно регулиране е оттеглил кандидатурата си. Това съобщи за БНР председателят на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов. При това положение процедурата за избор на председател ще трябва да започне отначало, а дотогава на поста остава Иван Иванов, чийто мандат изтече през април. 

Като причина Младеновски, който в момента е шеф на дирекция "Електроенергетика и топлоенергетика" в КЕВР, посочва наложеното мнение в обществото, че изборът ще бъде осъществен неправомерно, а не на база неговите експертни качества.

"Той е експерт и иска да почувства по-широка подкрепа, защото е важно регулаторът да се чувства независим. След като всички, особено кръгът "Манолова", започнаха злостно да оспорват не неговата експертиза, а това, че едва ли не законът е бил променен заради него и че едва ли не ще бъде послушко, в крайна сметка явно са го демотивирали", обясни Николов. 

Процедурата за избор на членове на комисията, обаче, продължава. Очаква се кандидатите да бъдат изслушани следващия вторник в парламентарната енергийна комисия. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ