Кандидатът на ГЕРБ за шеф на енергийния регулатор се оттегли

Кандидатът на ГЕРБ за шеф на енергийния регулатор се оттегли

Пламен Младеновски, предложен от ГЕРБ да оглави Комисията за енергийно и водно регулиране е оттеглил кандидатурата си. Това съобщи за БНР председателят на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов. При това положение процедурата за избор на председател ще трябва да започне отначало, а дотогава на поста остава Иван Иванов, чийто мандат изтече през април. 

Като причина Младеновски, който в момента е шеф на дирекция "Електроенергетика и топлоенергетика" в КЕВР, посочва наложеното мнение в обществото, че изборът ще бъде осъществен неправомерно, а не на база неговите експертни качества.

"Той е експерт и иска да почувства по-широка подкрепа, защото е важно регулаторът да се чувства независим. След като всички, особено кръгът "Манолова", започнаха злостно да оспорват не неговата експертиза, а това, че едва ли не законът е бил променен заради него и че едва ли не ще бъде послушко, в крайна сметка явно са го демотивирали", обясни Николов. 

Процедурата за избор на членове на комисията, обаче, продължава. Очаква се кандидатите да бъдат изслушани следващия вторник в парламентарната енергийна комисия. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ