ГЕРБ скоро ще обяви кандидата си за президент

ГЕРБ скоро ще обяви кандидата си за президент

 „Съвсем скоро ще определим кандидата на ГЕРБ за президент, чакаме първо датата. Профилът му трябва да бъде на човек, който да е активен участник и медиатор за възстановяването на политическия диалог в страната, който беше разрушен и една от основните фигури в това беше президентската институция и Радев преди всичко“, заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

По повод на провала и на третия мандат за съставяне на кабинет Биков заяви, че е станало очевидно, че една политическа сила не може да управлява самостоятелно.

„Ще трябва да отидем на нови избори и след това да положим всички усилия България да започне да излиза от политическата криза. Това може да го направим само заедно. Няма как само една политическа сила да управлява и да положи основата на някаква политическа стабилност в страната“, коментира той.

По думите му неуспехът в опитите за създаване на кабинет е симптом за неспособност и нереалистичност на намеренията на политическите сили, които са имали свръх заявки още преди изборите през април.

„Сбъдна се нещо, за което ние предупреждавахме – няма как антиГЕРБ реториката да се превърне в идеология, която да бъде спояваща за тези политически сили“, отбеляза Тома Биков.

„Вижда се, че те имат огромни политически различия, които дори не са в състояние да формулират, за да могат да постигнат някакво съгласие“,  добави той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ