Тошко Йорданов: Ние сме в опозиция и сме последователни

Тошко Йорданов: Ние сме в опозиция и сме последователни

Тошко Йорданов: Ние сме в опозиция и сме последователни

Правим това, което сме казали - ние сме в опозиция и сме последователни. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ "Има такъв народ" Тошко Йорданов във връзка с възможността за съставяне на правителство при връчването на третия мандат от президента Румен Радев.

"Надявахме се на подкрепа на "Изправи се БГ! Ние идваме!" и "Демократична България", казахме, че ако не получим тяхната подкрепа, този кабинет изобщо няма да го поставим на гласуване и след това се отива на предсрочни избори, според нас това е единият вариант, другият вариант е останалите партии да съставят правителство. Правим това, което сме казали - предложихме кабинет, не получихме подкрепа, изтеглихме кабинета, ние сме в опозиция", заяви депутатът. Ние сме последователни", допълни Йорданов.

Припомняме, че в два последователни дни президентът проведе срещи с представителите на шестте парламентарно представени групи. От "Има такъв народ" обявиха, че отговорността за съставяне на правителство е в другите пет формации в парламента. 

От ГЕРБ-СДС настояха президентът да не бави процедурата и повториха позицията си, че ще върнат втория мандат щом го получат.

От БСП заявиха, че ако третият мандат отиде при тях, те ще положат усилия да разговарят с "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Залогът е в третия мандат, а готовността за взаимни отстъпки е ключова, за да може да се излъчи управление, казаха от "Демократична България"

Безусловна и непотърсена подкрепа няма да има от страна на ДПС, въпреки че лидерът на партията заяви, че страната има нужда от редовен кабинет. От партията посочиха едно категорично условие, от което не биха отстъпили - "възстановяване на нормалността в политиката и възстановяване на демокрацията в нашата страна".  

"Изправи се БГ! Ние идваме!" обеща да направи всичко възможно третият мандат да се реализира независимо на кого ще бъде връчен.

Все още обаче няма заявена позиция от държавния глава кога ще връчи следващия мандат за съставяне на правителство. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ