България

Политика

|

Общество

|

Министър Комитова този път успя да смени ръководството на „Автомагистрали“

Министър Комитова този път успя да смени ръководството на „Автомагистрали“

Държавното дружество „Автомагистрали“ е с ново временно ръководство от днес, вписано вече и в Търговския регистър, съобщиха от регионалното министерство. Новият съвет  на директорите включва Валентин Вълков, Десислава Христова и Иван Станчев. Досегашният ръководител Стоян Беличев е заличен, показва справка в регистъра.

Очаква се днес новото ръководство да поеме управлението на компанията, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В скоро време се планира и брифинг на регионалния министър Виолета Комитова и новото ръководство, назначено успешно при третия опит за смяна.

Както е известно „Автомагистрали“ е дружество, чиято собственост е  на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, и което се ползва за изпълняване на строителни дейности без обществени поръчки. Служебният регионален министър Виолета Комитова разкри, че то е платило авансово 180 млн. лв. на външни фирми за проекти, по които шест месеца преди крайния срок работата на много от тях въобще не е започнала.

Заради тези и други злоупотреби Комитова поиска да смени ръководството на дружеството, но на два пъти решения на съдия Мария Вранеску от Софийски градски съд спираха вписването на новото ръководство в Търговския регистър.

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ