Министър Комитова този път успя да смени ръководството на „Автомагистрали“

Министър Комитова този път успя да смени ръководството на „Автомагистрали“

Министър Комитова този път успя да смени ръководството на „Автомагистрали“

Държавното дружество „Автомагистрали“ е с ново временно ръководство от днес, вписано вече и в Търговския регистър, съобщиха от регионалното министерство. Новият съвет  на директорите включва Валентин Вълков, Десислава Христова и Иван Станчев. Досегашният ръководител Стоян Беличев е заличен, показва справка в регистъра.

Очаква се днес новото ръководство да поеме управлението на компанията, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В скоро време се планира и брифинг на регионалния министър Виолета Комитова и новото ръководство, назначено успешно при третия опит за смяна.

Както е известно „Автомагистрали“ е дружество, чиято собственост е  на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, и което се ползва за изпълняване на строителни дейности без обществени поръчки. Служебният регионален министър Виолета Комитова разкри, че то е платило авансово 180 млн. лв. на външни фирми за проекти, по които шест месеца преди крайния срок работата на много от тях въобще не е започнала.

Заради тези и други злоупотреби Комитова поиска да смени ръководството на дружеството, но на два пъти решения на съдия Мария Вранеску от Софийски градски съд спираха вписването на новото ръководство в Търговския регистър.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ