България

Политика

|

Общество

|

Трифонов с предупреждение към „Продължаваме промяната“: Правят и говорят каквото си искат

Трифонов с предупреждение към „Продължаваме промяната“: Правят и говорят каквото си искат

Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната. Това написа председателят на „Има такъв народ” Слави Трифонов в официалната си Фейсбук страница.

„Да, знам, че звучи малко странно, при положение, че „Има такъв народ“ е част от управляващата коалиция, но е факт“. Нелеп факт, допълва Слави Трифонов.

По думите му това се дължи на факта, че представителите на „Продължаваме промяната“ в този кабинет не се допитват до коалиционните си партньори и много често правят каквото си искат.

„И много често това изобщо не е добро за страната. Много често и говорят. Разни хора от тях говорят без да има нужда по теми, от които не разбират. Примерите са много. Например, за проблема със спрените газови доставки и преговорите за нови енергоизточници, най-изненадващо се обаждат финансовият министър Асен Василев и, представете си, Лена Бориславова. И двамата са невероятни експерти по енергетика, особено Лена. По-лошото е, че говорят неверни неща, например за очакваната цена на газа. И не само. Създават неверни очаквания. И вредят на трудно провежданите преговори“, пише Трифонов.

Той дава и още примери.

„В тази криза, създадена от войната в Украйна, сума ти хора обясняват какви мерки ще се приложат. Обясняват ги, все едно са последна инстанция. Обясняват и обещават. С малката разлика, че нищо от обещаното все още не е обсъдено и не е прието от коалиционните партньори. Или път опитът на Асен Василев да прескочи не само Парламента, а и коалиционното споразумение за начина, по който страната да приеме еврото“, отбелязва Трифонов.

Лидерът на ИТН смята, че няма нужда да говори за „проблема със Северна Македония“, тъй като всички са разбрали за нерегламентираните опити на Кирил Петков и съветниците му да заобиколят националния интерес.

„Къде останаха обещанията, че всеки ден ще осветлява по една далавера на ГЕРБ? Къде са онези открити осем милиарда крадени пари? Къде е премахването на модела "ГЕРБ", при положение, че в кабинета има кадри на ГЕРБ като министри?“, пише още той.

„Защо казвам всичко това? Казвам го като предупреждение. Надявам се да са ме разбрали“, завършва постът си Трифонов.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ