Радев: Политиката на „Булгаргаз“ е неразбираема

Радев: Политиката на „Булгаргаз“ е неразбираема

Радев: Политиката на „Булгаргаз“ е неразбираема

Политиката, която води „Булгаргаз“ е неразбираема и извън политическата и управленска логика. Това заяви държавният глава Румен Радев след спортно състезание за деца и младежи в рамките на инициативата „Спортувай с президента“.

„Да обявяваме прогнозни цени за юни и за юли, а чак в средата на май да става ясно каква е цената за месец май. Бизнесът и потребителите искат да има предвидимост. Това е изключително важно в криза като днешната. Надявам се тази предвидимост да бъде осигурена в бъдеще, а по-ниските цени да бъдат дългосрочна политика за българското правителство“, каза Радев.

Президентът коментира и насрочените за 18 май протести.

„Кризите, в които се намираме са тежки – тежка икономическа и тежка социална криза. Най-важното е да не се допуска криза на доверие, защото никое правителство не може да извади страната от тежки кризи при дефицит на доверие. Тези протести означават, че този дефицит се задълбочава и единственото устойчиво решение е да има диалог - открит и конструктивен диалог, в който да се чуят и да се отстояват мненията на всички страни“, заяви той.

„Дали има криза на доверие зависи от поведението на хората и от това дали повече хора ще излязат на протести“, допълни Радев.

За договорения от премиера Кирил Петков внос на газ от САЩ държавният глава заяви, че е най-важно правителството да уведомява българските граждани и бизнеса, за да може да има предвидимост и хората да могат да калкулират разходите си.

Той е категоричен, че единствено от правителството зависи тежката икономическа и социална криза да не ескалират в политическа.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ