Тръмп и Путин имали и втора среща в Хамбург

Тръмп и Путин имали и втора среща в Хамбург

Доналд Тръмп и Владимир Путин са имали и втори, неофициален разговор по време на срещата на Г-20 в Хамбург, съобщават няколко американски медии.

Според „Вашингтон пост“ няколко часа след официалната 2-часова среща, в средата на вечерята на държавните глави, дадена от канцлерката Маркел, Тръмп станал от масата и се преместил на свободното място до Путин. Бил сам, а Путин бил с официалния си преводач. Липсата на преводач от американска страна нарушава правилата на националната сигурност, отбелязва „Ню Йорк таймс“. Американското правителство не знае съдържанието на разговора, който не се е записвал, допълва изданието.

Представител на Белия дом потвърждава пред Ройтерс, че е имало втора среща, но тя била "кратка беседа".

Вторият разговор продължил около час, пишат американски медии.

Тръмп бил сам, понеже преводачът му не знаел руски, а японски -  на масата на държавните глави американският президент седял до японския премиер Шиндзо Абе.

Според „Вашингтон пост“ фактът, че Тръмп сам инициирал втората среща показва колко силно е искал да установи приятелски отношения с Путин на срещата им в Германия.

„Ню Йорк таймс“ разказва за неофициалния разговор, като се позовава на Йън Бремер, президент на консултантската компания Eurasia Group. Той получил информацията от двама присъстващи на същата вечеря.

Едва след твърденията на Бремер представител на Белия дом е потвърдил срещата и е пояснил, че на вечерята гостите са се разхождали и са общували помежду си. Тръмп говорил и с други хора.

По традиция Тръмп реагира в Туитър: "Фейк новина е това за тайна вечеря с Путин. Глупости. И пресата знаеше за вечерята , организирана от канцлера Меркел. Всички бяха там и съпругите също". Във втори коментар Тръмп разкритикува медиите, че се опитват да изкарат контакта му с Путин „зловещ“. „Фалшивите новини стават все повече и повече нечестни. Дори и вечерята на 20-те лидери в Германия бе представена така, че да изглежда зловеща“, написа той.

Поредната новина с кремълски привкус идва на фона на незатихващия скандал за руските връзки на щаба на Тръмп. Миналата седмица се разбра, че синът Доналд Тръмп-младши се е срещал по време на кампанията за президентските избори с руска адвокатка, която обещавала  компромат срещу кандидатката на демократите Хилари Клинтън.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 6 октомври. Имен ден празнуват Тома, Томислав и Томислава
“Дарвин? Какъв Дарвин?”: 5 правила, които ще ви помогнат да се развивате по-бързо от другите 
Шефът на "Фолксваген": На китайските производители на автомобили трябва да се позволи да избегнат митата, като инвестират в ЕС
Първият нов подход за лечение на шизофрения от десетилетия насам получи одобрение от FDA
S&P Global Ratings повиши кредитния рейтинг на Сърбия от "BB+" на "BBB-"
Български учени създадоха прототип на човешка кожа за проучвания в областта на медицината и фармацията
5 техники за израстване на екипния дух
Италиански прокурори обвиниха 7 души и 2 фирми във връзка с дефектните части за самолетите Boeing