Тръмп искал да строи "Тръмп Тауър" в Москва

Тръмп искал да строи Тръмп Тауър в Москва

Тръмп искал да строи "Тръмп Тауър" в Москва

Говорителят на руския президент Владимир Путин потвърди, че е получил през януари 2016 г., по време на кампанията за президентските избори в САЩ, имейл от съветник на Доналд Тръмп.

Писмото искало подкрепа от Кремъл за строителството на московски "Тръмп Тауър", но Дмитрий Песков решил да не му отговаря, нито да съобщава за него на Путин, съобщиха информационните агенции.

Епизодът е поредният в скандала за евентуалните руски връзки между щаба на Тръмп и Кремъл по време на кампанията.

Песков потвърди вчера, че е получил писмо, в което се е искала подкрепата на Кремъл за строителството на небостъргач в Москва, но го е игнорирал.

За този проект имаше дискусии още през декември 2015 г., когато Тръмп вече беше кандидат за президентските избори. Преди няколко дни Асошиейтед прес разкри съществуването на писмото след показанията на личния адвокат на Тръмп Майкъл Коен пред сенатската комисия по разузнаване по разследването на руската намеса в изборите.

Коен е изпратил мейла на общодостъпния адрес на говорителя Дмитрий Песков. Той обаче не го предал на Путин: „ние не можем да обсъждаме с президента всяко от стотиците, хилядите искания, които идват от различни страни“.

„Ние не го приехме за важно, тъй като не е наша отговорност“  да одобряваме строителни проекти, добавя Песков.

Тръмп отричаше многократно да е имал икономически или финансов интерес в Русия, докато в САЩ тече разследването на евентуалната руска намеса в президентските избори.

Адвокатът на милиардера, Майкъл Коен, заяви, че Доналд Тръмп лично е подписал през 2015 писмото за намеренията за строителния проект. Проектът обаче така и не получил разрешение и само след около две седмици бил изоставен, твърди Коен.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ