Тръмп изблъска черногорския премиер заради снимка

Доналд Тръмп изблъска премиера на Черна гора Душко Маркович по време на срещата на НАТО в Брюксел и за пореден път попълни хрониката на гафовете.

Американският президент се намира зад Маркович, когато лидерите  се подреждат за снимката за откриването на новата централа на НАТО. Изведнъж рязко го хваща над лакътя и го избутва, за да застане на първия ред между генералния секретар  на алианса Йенс Столтенберг и президентката на Литва Даля Грибускайте.

Маркович реагира с усмивка на грубостта, а Тръмп се прави, че нищо не се е случило.

Малко по-късно Белият дом се опита да извини поведението на Тръмп с обяснението, че е следвал схемата за подреждане на лидерите за груповата снимка. Прессекретарят Шон Спайсър, който придружава президента при първата му обиколка в Европа, подчерта, че президентът не се е стремил да си осигури по-добро място на снимката.

Част от американските медии оцениха като откровено хладен начина, по който съюзниците от НАТО са посрещнали Тръмп в Брюксел. „Вашингтон поуст“ коментира, че поведението на президента е било „национален срам“.

Вчера бе публикувано още едно видео с неуместно поведение на новия американски президент - от срещата с папа Франциск. Позирайки за снимка, Тръмп прави опит да хване за ръка понфитика, който рязко се отдръпва и плесва президента по ръката. Вижте и видеото от Ватикана: 

https://www.youtube.com/watch?v=gVGrZb5gCbE

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ