Тръмп кани гости на вечеря, но им иска по 100 000 долара

Тръмп кани гости на вечеря, но им иска по 100 000 долара

Тръмп кани гости на вечеря, но им иска по 100 000 долара

Днес американският президент Доналд Тръмп празнува първата година от влизането си в Белия дом.

За да отбележи събитието, милиардерът-президент организира официална вечеря в собствения му луксозен частен клуб в Мар а Лаго, Флорида. Тя обаче съвсем няма да е безплатна за гостите.

Според агенция Блумбърг поканата струва 100 000 долара за две места на масата и снимка с президента. Срещу 250 000 долара пък двойката може да участва в кръгла маса и да говори с президента.

Събраните пари ще влязат в касата на Републиканската партия и на кампанията за преизбирането на Тръмп, отбелязва „Фигаро“.

Тръмп пусна идеята за събитие, на което да отбележи победата над Хилари Клинтън, през ноември по време на турнето си в Азия. С организацията бяха натоварени Рона Ромни-Макданиъл, президентката на Националния комитет на републиканците, и Стив Уин, бизнесмен, натрупал състоянието си в казината и ковчежник на републиканците.

Фондонабирателният комитет „Тръмп Виктори“ вече събра над 11 млн. долара през първите 3 тримесечия на 2017.

Тръмп трябваше да пристигне във Флорида още вчера, но заради опасността от „шътдаун“ на федералната администрация след блокирането на дебатите за бюджета в Конгреса, Белият дом съобщи, че заминаването се отлага.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ