Тръмп нареди засилен контрол на чужденците в САЩ

Тръмп нареди засилен контрол на чужденците в САЩ

Тръмп нареди засилен контрол на чужденците в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че наредил затягане на режима за проверка на чужденците, които пристигат в страната, предаде Франс прес.

Заповедта е от снощи, няколко часа след терористичния акт, извършен от 29-годишен узбек в Манхатън.

"Току що разпоредих на министерството на вътрешната сигурност да засили нашата програма за проверка до максимум“, туитна Тръмп.

Президентът направи няколко опита да забрани с указ достъп в САЩ на гражданите от няколко страни и на бежанци. Указите му бяха системно обжалвани.

В крайна сметка Върховният съд разреши през юни частично затягане на режима, докато миграционните служби преразгледат процедурите и методите за проверка на историята на пътуващите.

Миналата седмица Белият дом намекна, че САЩ ще започнат да приемат отново бежанци след четиримесечното прекъсване. Отново обаче достъпът ще е забранен за идващите от 11 страни – повечето мюсюлмански и определени като високо рискови.

Освен противоречивия указ за мигрантите, от миналата седмица САЩ изискват от авиокомпаниите, които извършват полети до страната, да прилагат по-строг контрол на пътуващите, който включва и интервю с всеки от тях, преди да се качи на самолета.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
Подкаст „Ти водиш“: Свят на ръба, новото активно поколение и промените във формата на лично щастие 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ