Тръмп отрича обвинения за сексуален тормоз

Тръмп отрича обвинения за сексуален тормоз

Тръмп отрича обвинения за сексуален тормоз

Американският президент Доналд Тръмп отрече обвиненията за сексуален тормоз по време на компанията му през 2016 г. „Всичко, което искам да ви кажа, е, че това е фалшива информация. Това е лъжа и измислица“, заяви Тръмп през журналисти в Белия дом.

В неделя се появиха публикации, че съдът е наредил на щаба му да предаде всички документи, свързани с обвинения за сексуален тормоз към републиканския кандидат по време на кампанията миналата година.

Според BuzzFeed News заповедта е издадена още през март 2016, когато Тръмп вече беше кандидат за президент на САЩ. Тя е предшествана от жалба на Съмър Зервос, бивша кандидатка за участие в реалити шоуто „Стажантът“, което Тръмп водеше дълго време.

Според жалбата милиардерът направил няколко фалшиви и клеветнически изявления по адрес на Зервос, която го обвинява, че се опитал да я погали и целуне насила през 2007 г. в хотел в Лос Анджелис.

Съдебната заповед задължава екипа на Тръмп да предаде цялата документация, която може да е свързана с „всякакви обвинения“ към него за принуда към жена да осъществят нежелан от нея сексуален контакт или за неподходящо сексуално поведение.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ