Тръмп търси подкрепа за данъчната си реформа

Тръмп търси подкрепа за данъчната си реформа

Президентът на САЩ Доналд Тръмп започва кампания, за да убеди обществеността в необходимостта от реформа в данъчната система, информират Ройтерс и Асошиейтед прес.

Първото от поредица планирани обръщения към населението се очаква да бъде днес в Спрингфийлд, щата Мисури.

През идните седмици се предвиждат събития из цялата страна за рекламиране на данъчната реформа.

Белият дом изрази надежда, че промените могат да бъдат одобрени в Конгреса до края на годината и се ангажира да работи с лидерите на ресорните комисии след почивката по случай Деня на труда (4 септември), посочва АП.

Представители на администрацията твърдят, че понижаването на данъчните ставки за физическите лица и бизнеса ще доведе до милиони нови работни места и ще стимулира допълнително икономическия растеж.

Преди това обаче контролираният от републиканците Конгрес е изправен пред два неотложни въпроса, когато се върне на работа на 5 септември след августовската си ваканция, напомня Ройтерс.

Депутатите трябва да одобрят вдигане на тавана на държавния дълг, за да може федералното правителство да продължи да се кредитира и да плащат задълженията си.

Отделно те трябва да приемат поне временни разходни мерки, за да продължи да функционира правителството. Крайните срокове за двете неща наближават.

Източник: БТА

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ