Тръмп уволни шефа на комуникациите Скарамучи

Тръмп уволни шефа на комуникациите Скарамучи

Тръмп уволни шефа на комуникациите Скарамучи

Президентът на САЩ Доналд Тръмп уволни директора на комуникациите в Белия дом Антъни Скарамучи само 10 дни след назначаването му.
Според версията на президентската администрация Скарамучи е решил да напусне поста доброволно след смяната на шефа на администрацията.

Преди два дни Тръмп назначи министъра на вътрешната сигурност Джон Кели за нов ръководител на канцеларията на Белия дом на мястото на Райнс Прибъс.

"Г-н Скарамучи прецени, че е най-добре да даде възможност на Джон Кели да започне на чисто и да създаде собствен екип“, обяви Белият дом.

Бившият финансист Антъни Скарамучи бе назначен в администрацията на Тръмп на 21 юли и веднага попадна в центъра на скандал, като наруга нецензурно в телефонен разговор с репортер шефа си – вече бившия началник на администрацията Райнс Прибъс и президентския съветник Стив Банън. Скарамучи обвини Прибъс, че изнася информация в медиите и го нарече „параноиден шизофреник“.

Репортерът публикува думите на Скарамучи.

Прибъс и прессекретарят на Тръмп Шон Спайсър напуснаха след назначаването на Скарамучи за директор на комуникациите.

Според неофициална информация Кели е поставил условие, че ще приеме поста, ако Скарамучи бъде уволнен.

Прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс подчерта, че президентът е бил недоволен от поведението на вече бившия шеф на комуникациите.

Самият Тръмп не пропусна да коментира в Twitter, че в Белия дом няма никакъв хаос.

Самият Скарамучи също бе герой на медийно разследване, което струва оставките на трима журналисти от Си Ен Ен в края на юни. На сайта на влиятелната телевизия бе качена статия за среща на човек от екипа на Тръмп с шеф на руски инвестиционен фонд 4 дни преди встъпването в длъжност на новия президент. Според анонимен източник това станало на 16 януари 2017 в Давос. Американският бизнесмен бил Скарамучи, а руският – Кирил Дмитриев.

Няколко часа след публикацията разследването беше изтрито, а редакцията се извини на Антъни Скарамучи.

"Средната продължителност на професионалния живот на служителите на Белия дом е като на мухи-еднодневки“, коментира кореспондентът на Би Би Си във Вашингтон.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ