Тръмп влезе в конфликт с магазини заради дъщеря си

Тръмп влезе в конфликт с магазини заради дъщеря си

Тръмп влезе в конфликт с магазини заради дъщеря си

Новият президент на САЩ Доналд Тръмп бе обвинен в конфликт на интереси, а съветничката му Келиан Конуей в нарушаване на етичните правила заради натиска им върху веригата за луксозни стоки Nordstrom да продава модните колекции на „първата дъщеря“ Иванка Тръмп.

Веригата обясни решението с рязък спад на търсенето на марката, която носи името на 35-годишната Иванка Тръмп.

Тръмп реагира със съобщение в Twitter срещу Nordstrom и си навлече обвиненията на демократите, че се нахвърля върху частна компания, която отказва да участва в умножаването на богатството на семейството му.

По-късно Конуей призова в ефира на Fox News зрителите да купуват стоките от колекцията на Иванка. Председателят на етичната комисия в Конгреса Джейсън Шафец реагира мигновено с обвинение, че изказването е недопустимо. Според етичните правила служителите на Белия дом нямат право да рекламират или представят каквато и да е стока, услуга или компания.

Бившият консултант по етика в Белия дом Номан Айсен посъветва Nordstrom да подаде съдебен иск срещу Тръмп за нарушаване на калифорнийското законодателство за защита на конкуренцията.

Говорителят на Тръмп Шон Спайсър се опита да замаже скандала, но само го засили, като заяви, че решението на Nordstrom е политическо, а президентът е имал право да реагира на атаките срещу дъщеря му.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ