Тръмп заплаши да затвори напълно границата с Мексико

Тръмп заплаши да затвори напълно границата с Мексико

Тръмп заплаши да затвори напълно границата с Мексико

Американският президент Доналд Тръмп запаши да затвори границата на САЩ с Мексико, ако демократите не одобрят финансирането на спорния проект за изграждане на граничната стена между двете държави, който се превърна и в причина за частичното спиране на работата на правителството от 22 декември насам.

„Ще бъдем принудени да затворим изцяло южната си граница, ако създаващите пречки демократи не ни дадат нужните средства за завършването на стената и не променят нелепите имиграционни закони, които са бреме за нашата страна. Трудно е да се повярва, че е имало Конгрес и Президент, който да ги одобри!“, написа Тръмп в Twitter.

„САЩ губят толкова много пари от търговията с Мексико заради НАФТА(Северноамериканското споразумение за свободна търговия), около 75 млрд. долара на година(без да включваме парите от трафика на дрога, които са в пъти повече), че това ме кара да мисля, че затварянето на границата би било „финансово изгодна операция“.  Ще изградим стената или ще затворим южната граница.“, добави той.

Тръмп също така предупреди, че САЩ ще съкратят финансовата помощ за Хондурас, Гватемала и Ел Салвадор, тъй като трите страни не правят нищо за спирането на миграцията към Америка.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ