Уволниха новозеландски министър заради връзка със служителка

Уволниха новозеландски министър заради връзка със служителка

Уволниха новозеландски министър заради връзка със служителка

Премиерът на Нова Зеландия, Джасинда Ардърн, уволни имиграционния министър Йейн Лийс-Галоуей заради връзка със своя подчинена, предаде „Гардиън“.

Взаимоотношенията между двамата са продължили около година и вече са приключили, но въпреки това, Ардърн изрази притесненията си, че е възможно да е извършена злоупотреба с власт.

Подробности за аферата е разкрила Джудит Колинс, лидер на опозиционната Новозеландска национална партия, която получила информация по имейл. Фактите по-късно е потвърдил и самият Лийс-Галоуей, който е приел да бъде отстранен. Той е съпруг на начална учителка и има три деца.

„Той не демонстрира поведението, което очаквам от него като министър, който отговаря за установяването на стандарт и култура на работните места. Действията му ме накараха да изгубя доверието си в него“, коментира Ардърн.

В изявление по темата Лийс-Галоуей поднесе извиненията си. „Постъпих изключително неподходящо за своята позиция и не мога да продължа като министър. Извиних се на семейството си, че ги разочаровах“, заяви той. Самоличността на замесената служителка ще остане неразкрита.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ