Валери Симеонов предлага частична отмяна на забраната за пушене

Валери Симеонов предлага частична отмяна на забраната за пушене

Валери Симеонов предлага частична отмяна на забраната за пушене

НФСБ ще предложи законопроект за промяна в Закона за здравето, с който да се разреши тютюнопушенето в обособени помещения, т.е. да се възстанови частично стария режим. Това каза пред БНТ вицепремиерът по икономическа и демографска политика Валери Симеонов.

Той подчерта, че е яростен противник на пушенето, но сега забраните не се спазвали и се пушело дори в парламента. Симеонов заяви, че не разбира смисъла да се ограничава тютюнопушенето в заведения за хранене.

"Законът за тютюнопушенето трябва да отговаря на нормативите, но и на реалните нужди на обществото. Ако искаме да съдействаме на бизнеса, каквато е целта на НФСБ, в туристическите обекти трябва да има възможност тези хора да пушат и да не си гонят клиентите", каза Симеонов.

Той заяви още, че се предвижда отделна такса за апартхотелите по Закона за местните данъци и такси, която трябва да се плаща от всеки собственик на жилище в курорт, а размерът й ще зависи от типа курорт. Третият законопроект, подготвен от НФСБ, чийто лидер е Валери Симеонов, е свързан с прецизно уточняване на понятието "преместваем обект" и с изискванията към него.

Предвиждат се промени и в Закона за хазарта, сред които и премахване на оповестяването на игрите и спечелите печалби.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ