Вашингтон: Сърбия и Косово постигнаха реален напредък на преговорите си

Вашингтон: Сърбия и Косово постигнаха реален напредък на преговорите си

Вашингтон: Сърбия и Косово постигнаха реален напредък на преговорите си

Президентът на Сърбия Александър Вучич и премиерът на Косово Авдулах Хоти постигнаха "реален напредък" на преговорите си във Вашингтон, заяви вчера следобед в Туитър помощникът на президента на САЩ по националната сигурност Робърт О'Брайън, цитиран от Франс прес.

О'Брайън съобщи, че днес преговорите продължават. Той отбеляза също, че икономическата нормализация означава работа за младите, информира БТА.

По-рано сръбският президент Вучич каза по телевизия ТВ Пинк от Вашингтон, че сръбската делегация е отказала да признае независимостта на Косово по време на преговорите в столицата на САЩ.

Вучич съобщи, че по време на преговорите са били обсъждани икономически въпроси, инфраструктурни проекти, свързващи Белград и Прищина, кредити чрез агенцията за развитие и откриване на бюро на американския Фонд за развитие в Белград. Обсъдено е било и включването на Прищина в Балканския икономически съюз, т. нар. Малък Шенген.

Вучич информира също, че във втория кръг от преговорите се е включила и Иванка Тръмп в качеството си на съветник на американския президент.

Снощи белградският в. "Вечерне новости" публикува текста на документа, предложен на сръбската делегация на преговорите във Вашингтон. В него се казва, че Сърбия и Косово се задължават "взаимно да се признаят", да защитават етническите малцинства и реституцията на имущество, предаде ТАСС.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ