Тръмп решен да участва в следващия дебат с Байдън. Въпреки COVID

Тръмп решен да участва в следващия дебат с Байдън. Въпреки COVID

Тръмп решен да участва в следващия дебат с Байдън. Въпреки COVID

Доналд Тръмп, който прекара 4 дни в болница заради положителна проба за COVID-19, възнамерява да участва във втория кандидатпрезидентски дебат срещу демократа Джо Байдън, насрочен за 15 октомври в Маями, предаде „Ройтерс“.

74-годишният държавен глава бе изписан от военната болница „Уолтър Рийд“ в Мериленд малко след полунощ в понеделник българско време и в момента се намира в Белия дом, където продължава възстановяването си от коронавирус. При пристигането си в резиденцията той демонстративно свали маската си.

„Не се страхувайте от COVID. Не му позволявайте да управлява живота ви“, написа Тръмп в социалната мрежа Twitter, в която активността в официалния му профил за кратко намаля, докато беше в лечебното заведение.

Американският президент влезе в болница превантивно в миналия петък, след като съобщи, че заедно със съпругата си Мелания са заразени с коронавирус.

Днес, един срещу друг в дебат предстои да се изправят кандидатите за вицепрезидент – Майк Пенс от Републиканската партия и Камала Харис от Демократическата партия. От съображения за сигурност между двамата ще бъде поставена стена от плексиглас. Модератор на срещата ще е журналистката Сюзън Пейдж, шеф на бюрото на Вашингтон за USA Today.

Първият словесен сблъсък между Тръмп и Байдън протече без публика на 29 септември в щата Охайо.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ