Вътрешната опозиция в БСП се събра на заседание в централата на партията

Вътрешната опозиция в БСП се събра на заседание в централата на партията

Вътрешната опозиция в БСП се събра на заседание в централата на партията

Социалисти от т.нар. "вътрешна опозиция в БСП" започнаха заседание в централата на партията въпреки категоричното несъгласие на ръководството на партията. На влизане част от социалистите заявиха, че целта на днешното събиране е да се изготви позиция по предложенията на ГЕРБ за нова Конституция и свикване на Велико народно събрание.

Един от участниците - Красимир Янков заяви, че целта е да бъдат приети позиции по актуалната политическа обстановка - нещо, което, по думите му, ръководството на БСП не прави. 

"Това не се прави срещу личност, това се прави в името на хилядите членове на партията. Те очакват от БСП да функционира, да не е блокирано, очакват БСП да има позиция по важните теми, които се диктуват от обществените процеси. Какво значи през главата на бюрото? Ако бюрото смята, че няма нужда да се заседава, трябва да му се поиска оставката. Това е компрометиране на тясното ръководство, назначено от Нинова", коментира Красимир Янков. 

На "Позитано" 20 днес не дойде лидерът на БСП Корнелия Нинова, а от пресцентъра на партията заявиха, че официална позиция от ръководството за сега няма да има. 

"Всеки, който бламира или отсъства, бламира БСП. Позиция на партия за тази авантюра на Борисов, за свикване на ВНС и нова конституция. Ако някой няма да се съобразява и ще нарушава устава, той няма място в редиците на ръководството. Това е тежко компрометиране на тясното ръководство, което е посочено от Нинова", коментира Красимир Янков.

Тъй като не беше събран необходимият кворум за приемане на решения, се очаква само да бъдат изразени позиции. По информация на БНР ще бъде изразена позиция в защита на действащата конституция и против предложението на ГЕРБ за нова Конституция.

А според Сергей Станишев е необяснимо защо 3 месеца, в които страната "ври и кипи", бюрото не свиква парламента на БСП. 

"Необяснимо е защо близо 3 месеца в ситуация, когато цялата страна ври и кипи, изпълнителното бюро отказва да свика парламента на БСП. И за това се налага националния съвет да се самоорганизира. България няма нужда от Велико народно събрание, Конституцията ни е добра", категоричен бе Сергей Станишев.

На "Позитано" 20 широко се коментира темата за избор на нов председател на партията. Според част от социалистите се правят опити процедурата да бъде опорочена. Петима са общо кандидатите за председател на партията. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ