Цацаров се завъртя като вариант за нов шеф на КПКОНПИ

Цацаров се завъртя като вариант за нов шеф на КПКОНПИ

Цацаров се завъртя като вариант за нов шеф на КПКОНПИ

Хипотеза и интрига от днес е завъртане в публичното пространство на името на настоящия главен прокурор Сотир Цацаров като евентуалният нов избор за шеф на антикорупционната комисия.

„Ако говорим хипотетично, бих казал, че Сотир Цацаров би бил добра кандидатура за председател на антикорупционната комисия.". Такъв коментар направи заяви в кулоарите на парламента представителят на ВСС Боян Магдалинчев в отговор на журналистически въпроси дали сегашният главен прокурор е добра кандидатура за овакантения пост.  Той припомни, че Цацаров е бил наказателен съдия, както и почти 7 години главен прокурор. Магдалинчев бе потърсен за коментар след като представи доклада на ВСС за държавния бюджет. Той изрично уточни обаче, че не разполага лично с такава информация и научава новината за евентуална кандидатура на Цацаров начело на КПКОНПИ от медиите.

„Дейността на председателя на антикорупционната комисия е много близко с наказателно-правната материя, с която г-н Цацаров се е занимавал. И в този порядък от мисли, по принцип и условно казвам, че един такъв специалист би бил подходящ за длъжността председател на антикорупционната комисия”, добави Магдалинчев.

„Не сме правили обсъждане по темата бъдещ председател на КПКОНПИ. Срокът не е изтекъл. Предстои да видите кои са предложените кандидати”. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова в отговор на въпрос обсъждана ли е кандидатурата на Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ