"Възраждане" дава "зеления сертификат" на Конституционния съд

Възраждане дава зеления сертификат на Конституционния съд

"Възраждане" дава "зеления сертификат" на Конституционния съд

Политическа партия "Възраждане" внася жалба в Конституционния съд срещу "зеления сертификат". Това съобщи на брифинг в парламента председателят на партията Костадин Костадинов. Според него документът трябва да бъде премахнат.

"Подготвихме жалба до Конституционния съд и започнахме да водим разговори с представителите на политическите партии в парламента. Тази жалба касае "зеления сертификат" като цяло", заяви още Костадин Костадинов.

Той поясни, че от "Възраждане" са събрали 48 подписа, което е минимумът за внасяне на конституционна жалба. Тя е подкрепена още от "Има такъв народ" и ГЕРБ. Вчера от ГЕРБ потвърдиха, че 12 депутати от парламентарната група на партията също са подписали жалбата на "Възраждане".

Лидерът на формацията коментира и проверката на РЗИ в Народното събрание, при която бяха глобени депутатите на "Възраждане". Той поясни, че е забелязал някакви хора, които не са били на разстояние и че ще обжалват, ако бъдат глобени, че са без маски. "Безкрайно смешно. Това ми прилича на някакво заяждане", заяви Костадинов. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ