"Възраждане" призова БСП да напусне управляващата коалиция

Възраждане призова БСП да напусне управляващата коалиция

"Възраждане" призова БСП да напусне управляващата коалиция

Партия "Възраждане" призова вицепремиера Корнелия Нинова да подаде оставка, а БСП да напусне управляващата коалиция заради изпращането на военна помощ в Украйна, което според тях вече е факт. 

Депутатът Елена Гунчева заяви, че страната ни по никакъв начин не е заявила, че не иска да участва във военната помощ, която ЕС оказва на Украйна и не проверява твърденията за българско оръжие там, а заявките на вицепремиера Корнелия Нинова били други. "Явно е, че България оказва военна помощ на Украйна чрез участието си в Европейския механизъм за подкрепа на мира. И това става със съгласието и участието на правителството. БСП заяви, че няма да допусне България да окаже военна помощ на Украйна. Кога Корнелия Нинова ще подаде оставка и ще напусне коалицията?", попита Елена Гунчева от "Възраждане".

"БСП пределно ясно сме казали, че по никакъв начин ние няма да участваме в гласуване, касаещо даване на каквато и да е военна помощ, подкрепа към Украйна. Моля ви не правете внушения, които са твърде далеч от истината. От тази трибуна говорете само истината", каза Борислав Гуцанов от БСП. 

Междувременно, стана ясно, че вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова е поискала свикване на съветите по икономика, финанси и социална политика на коалицията. Целта на срещата е да се обсъди ръстът на цените, растящата инфлация, обедняването, затрудненията пред фирмите и рисковете пред българската икономика. Писмото е изпратено до представляващите коалицията партньори – Кирил Петков, Асен Василев, Станислав Трифонов, Христо Иванов, Атанас Атанасов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ